Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од избијања пандемије у Србији је регистровано 1.288.395 случајева заразе, а умрле су 12.544 особе, што је стопа смртности од 0,97 одсто.

У Србији су према последњем пресеку регистрована 1.193 новозаражена коронавирусом од 14.656 тестираних, а 26 особа је умрло, објавило је Министарство здравља.

У болницама се налази 2.149 заражених, од којих је 100 на респиратору.

У Србији је непромењена тешка  епидемијска ситуација. Брзо ширење омикрона у Европи, међутим, упозорава на опрез. Према досадашњим истраживањама и искуству земаља у којима је тај сој вируса већ неко време у циркулацији, трећа – бустер доза ојачава имунитет и против омикрона.

У четвртак је саопштено да је потврђен први случај омикрона у нашој земљи – код четворочлане породице која је дошла из Боцване.

Од понедељка у основним и средњим школама примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно.

Та одлука се не односи на основне и средње школе у Војводини, у којима је јуче завршено прво полугодиште, навео је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

У болницама у Врању 28 пацијената, сви са упалом плућа

Према најновијим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на ковид 19 претходног дана тестирано је 355 узорака са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да је 16 лица заражено коронавирусом. Од овог броја 12 је из Врања, 3 су из Владичиног Хана и по један из Сурдулице и Прешева. У осталим општинама округа није било нових заражавања коронавирусом.

У ковид амбуланти АТД у Врању током јучерашњег дана обављено је 145 прегледа, од чега је 71 први.

У ковид болницама Здравственог центра Врање хоспитализовано је 28 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док кисеоник прима 19 пацијената. На болничко лечење примљен је један пацијент, а отпуштена су два.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here