Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Oд почетка епидемије у Србији је регистровано 1.959.699 случајева коронавируса. Битку са ковидом изгубило је 15.706 пацијената. У болницама се лечи 800 пацијената, од којих 51 дише помоћу респиратора. У готово свим земљама региона поново се бележи раст броја новозаражених.

Према последњем пресеку, у последња 24 сата регистровано је 2.249 нових случајева заразе, од тестираних 17.396 узорака. Преминуло је 10 особа, укупно 15.706 од почетка епидемије. У болницама широм земље од ковида се лечи 800 пацијената, од којих је 51 пацијент на респиратору.

Већина земаља у нашем окружењу бележи раст броја заражених. Највише нових случајева за 24 сата има Румунија 5.140, али готово 5.000 има и Словенија.

Бугарска пријављује скоро 2.000 новозаражених, Мађарска 1.500, Хрватска пар стотина мање.

После укидања готово свих епидемијских мера 5. марта, у Аустрији драстично расте број новозаражених коронавирусом. Влада је одлучила да поново уведе обавезу ношења ФФП2 маски у затвореним просторима. Више од половине Аустријанаца сматра да је одлука исправна.

Стање у другим државама, на које упозоравају и експерти Светске здравствене организације, је велика опомена. Путовања и путници који нам долазае из региона и европских земаља Аустрије и Немачке, у којима је број заражених и умрлих енорман, па поново враћају укинуте заштитне мере, итекако указују да смо се много опустили и да смо створили ситуацију као да ковида није ни било. Очито да ковид, како кажу одговорни стручњаци из света, није прошао и да је и даље са нама и да оставља тешке последице и огроман број умрлих. Отуда би морали хитно да преиспитамо барем неке мере које су више него нужне које би морали поново да обавезно примењујемо, јер свако одлагање скупо плаћамо.  

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here