Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од почетка пандемије у Србији је тестирано укупно 7.032.035 особа, а регистровано 1.279.445 оболелих. Преминуло је укупно 12.306 оболелих, а проценат смртности износи 0,96 одсто, објављено је на сајту covid19.rs.

У Србији је, према послдњем пресеку, регистровано 1.325 новозаражених коронавирусом, од укупно 13.690 тестираних.

Од последица вируса преминула је још 31 особа.

На респираторима се тренутно налази 148 оболелих, од 2.794 хоспитализована пацијента.

У Србији се смањује број хоспитализованих и најтежих ковид пацијената на респиратору. Све више здравствених установа излази из ковид система.

После три и по месеца Градски завод за плућне болести, који је четири пута био у ковид систему, изашао је из црвене зоне и већ је почео да прима прве нековид пацијенте.

Ружић: Ситуација у образовном систему се поправља

Епидемиолошка ситуација у образовном систему је боља из недеље у недељу, али је потребно да се још већи број људи одазове имунизацији против ковида, поручио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Ружић је рекао да се у школама бележи позитиван тренд и да је у недељи од 9. до 15. децембра број оболеле деце од шест до 18 година износио 1.071, што је 0,14 одсто.

Апеловао је на све да и се за време зимског распуста придржавају епидемијских мера и навео да је више вакцинисаних просветних радника, те да су досадашњи апели уродили плодом.

“Очекујем да се још већи број просветних радника вакцинише, а број вакцинисаних је за проценат мањи од процента у општој популацији”, рекао је Ружић за Танјуг.

Поручио је да је сада много боља ситуација него током пролећа и додао да ће и следеће недеље ученици у свим основним и средњим школама имати наставу уживо.

“Увођењем зелених ковид сертификата бројеви вакцинисаних су добили један замајац и свест о томе је подигнута на виши ниво, али и даље је недовољно”, поручио је Ружић.

Ружић се у Београду састао са министром за високо образовање и научно истраживање Либије Омраном Алгепом и том приликом најављен је долазак 200 либијских доктора физикалне терапије на специјализацију у Србију.

У Пчињском округу 18 новозаражених

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, у Пчињском округу је регистровано 18 новозаражених коронавирусом од тестираних 259 особа.

У ковид болницама Здравственог центра у Врању хоспитализовано је 45 пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док су на кисеонику 32 особе.

У Врању је јуче дато 128 доза вакцина, вакцинисано је и 13 држављана Северне Македоније.

Од почетка имунизације дата је 114. 691 доза вакцина против ковида 19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here