Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од почетка пандемије у Србији је укупно регистровано 1.280.644 случајева коронавируса, тестиране су 7.045.574 особе, а од последица инфекције преминуло је 12.336 ковид пацијената. Проценат смртности је 0,96, објављено је на сајту covid19.rs.

У Србији је према послeдњем пресеку регистровано 1.199 нових случајева коронавируса од 13.539 тестираних узорака, а преминуло је 30 ковид пацијената.

На болничком лечењу налази се 2.710 оболелих од којих је 140 на респиратору.

Директор Канцеларије СЗО за Србију и изласланик за Западни Балкан доктор Фабио Скано каже за РТС да у Србији већ три недеље пада број случајева коронавируса, али да то не значи да смо ван опасности.

Доктор Фабио Скано навео је да Србија треба да се припреми за омикрон сој како би се избегао будући талас.

Од понедељка, 20. децембра, у свим основним и средњим школама у Србији примењиваће се први модел непосредне наставе – одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

У Пчињском округу 15 новозаражених

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на коронавирус тестиране су 273 особе са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је 15 особа заражено коронавирусом.

Од овог броја седам је из Врања, пет из Сурдулице, две из Трговишта и једна из Босилеграда. У осталим општинама округа нису забележени нови случајеви заражавања коронавирусом.

У ковид болницама Здравственог центра у Врању хоспитализована су 44 пацијента, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док је на кисеонику 29 пацијената. На болничко лечење примљена су два пацијента, а отпуштена су три пацијента.

У ковид амбуланти током јучерашњег дана обављена су 124 прегледа, од чега је 59 првих.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here