Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 1.265.228 случајева заразе коронавирусом, међу 6.895.637 тестираних узорака. Преминуло је 11.955 људи. Проценат смртности је 0,94 одсто, објављено је на сајту covid19.rs.

У Србији је према послдњем пресеку коронавирус потврђен код 1.565 особа, међу 13.837 тестираних узорака. Од последица ове инфекције преминуло је још 38 особа. На респираторима се налази 178 пацијената, а укупно је у болницама хоспитализовано 3.449 особа.

Боља епидемијска ситуација утицала је да се у редован рад врате и два клиничко-болничка центра у Београду.

“Звездара” отвара Службу ургентне медицине и дежурства, а “Мишовић” враћа хирургију и хитну службу. Њихов Блок “Б” остаје у ковид систему.

У Србију је стигао нови контингент од 79.560 доза “Фајзер” вакцина.

Све више земаља пријављује заразу новим сојем омикрон. Први случајеви регистровани су у Русији, Аргентини и Непалу, док је у Европској унији – откривен у 17 земаља.

У Италији су на снази строже мере, које искључују невакцинисане из многих јавних активности.

Бежанијска коса збрињава 220 пацијената, ситуација непромењена последњих дана

Пре месец дана Клиничко болнички центар “Бежанијска коса” је имао 226 пацијената, а јутрос их је 220. Помоћник директора ове установе др Богдан Црнокрака каже за РТС да се много није променила ситуација у односу на пре неколико дана.

Црнокрака каже да је за последња 24 сата на истом нивоу као и од пре неколико дана. Према његовим речима, највише се јављају млађи пацијенти, али има и старијих запуштених пацијената, као и оних из других клиника.

Истакао је да доминирају и даље невакцинисани пацијенти и да потрошња кисеоника се није смањила у односу на претходни период.

Црнокрака каже да је у овом трећем таласу мање пацијената са тромбозама.

У Пчињском округу још 49 позитивних

Најновији подаци Градског штаба за ванредне ситуације у Врању показују да је на коронавирус претходног дана тестирано 367 узорака из Пчињског округа. Анализе су показале да је 49 особа позитивно.

Од тог броја 30 је из Врања, 7 из Сурдулице, по 4 из Владичиног Хана и Бујановца, 2 из Трговишта и по један из Босилеграда и Прешева.

У ковид амбуланти АТД у Врању током јучерашњег дана урађено је 214 прегледа, 61 је био први.

У ковид болници Здравственог центра у Врању хоспитализовано је 65 пацијената, 48 њих прима кисеоник.

У амбуланти при ковид болници прегледане су 84 особе, а у дечјој ковид амбуланти урађен 51 преглед због сумње на коронавирус.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here