Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

У Србији је до сада регистровано 716.983 позитивних на коронавирус од 4.450.741 тестираних. Од последица инфекције преминуло је 7.059 пацијената, а проценат смртности је 0,98.

Према последњем пресеку потврђено је 110 нових случајева коронавируса од 7.881 тестираног узорка, а преминула је једна особа.

Хоспитализована је 281 особа од којих се 11 налази на респиратору.

Од 110 нових случајева коронавируса, највише их је у Београду – 21. У Чачку је забележено 18 нових случајева, а у Новом Пазару 11.

У Врању је регистровано 7 новозаражених, у Горњем Милановцу 8, у Зајечару и Темерину по 6, а у Параћину 5 нових случајева.

Имунолог Др Душан Попадић рекао је за РТС-а да треба да нас забрињава што готово нико више не носи маску чак и у затвореном простору, као и присуство делта соја у нашој земљи.и што нисмо достигли 50 одсто имунизованих, што није довољно да мирно чекамо јесен. Не види да ће ситуација са оваквим темпом вакцинације бити добра и очекује да ће на јесен бити много више оболелих на дневном нивоу, да ће се број новоинфицираних мерити хиљадама. Према његовим речима, налазимо се тек на пола пута до колективног имунитета и доста смо далеко од тог циља, јер се претпоставља да је тек између 45-50 одсто људи заштићено.

Члан Кризног штаба и градоначелник Београда Др Зоран Радојичић рекао је за РТС да су инспектори током викенда били у контроли 203 објекта и написали три казне. Наш коментар на ту поражавајућу чињеницу јесте да неко не ради свој посао, јер су санкције свуда у свету ефикасан лек против неодговорних којима се штите савесни и одговорни.

Институт “Торлак” стигло је 160 литара супстанце за производњу компоненте 1 вакцине “спутњик”, а за десетак дана биће допремљена и супстанца за производњу компоненте 2.

Нова правила за путовање трајектом до грчких острва су ступила на снагу како би се спречило ширење ковида-19.

Путници сада морају да прикажу један од следећих докумената: потврду о вакцинацији против ковида-19, доказ о недавном опоравку од вируса, негативан пи-си-ар тест не старији од 72 сата или негативан брзи тест не старији од 48 сати.

У Пчињском округу 8 позитивних од 211 тестираних

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, од 211 узорака из Пчињског округа, осам је позитивно на коронавирус. Сви су из Врања.

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављена су 33 прегледа, од чега је број првих прегледа 22. Узоркована је крв код 24 пацијента и сачињено је 10 РТГ плућа. Урађено је 25 антигенских тестова, од којих је седам позитивних на коронавирус. Дијагностиковане су четири бронхопнеумоније.

У ковид болници ЗЦ Врање хоспитализована су три пацијента. Од тога два пацијента имају бронхопнеумонију и на кисеонику су. На болничко лечење примљен је један пацијент. Отпуста није било.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here