Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Већина Американаца никада није чула да је авијација НАТО-а бомбардовала Југославију 1999. године, показују резултати анкете “Спутњик.

У оквиру истраживања, социолози су питали становнике Сједињених Држава да ли су читали или слушали о бомбардовању НАТО-а Југославије.

Према резултатима анкете, 54 одсто испитаника је негативно одговорило, док је позитиван одговор дало само 26 одсто. Двадесет одсто учесника анкете није могло дати јасан одговор. Најстарија у Француској међународна компанија за истраживање ИФоп направила је анкету у САД у периоду од 2. до 15. октобра, на захтев Спутњика. У њој је учествовала 1001 особа, старија од 18 година.

Најстарија међународна компанија за истраживање у Француској — ИФоп направила је анкету у САД у периоду од 2. до 15. октобра, на захтев Спутњика. У њој је учествовала 1.001 особа, старија од 18 година.

О пројекту „Спутњик. Мишљења“

Међународни пројекат за истраживање јавног мњења почео је да ради у јануару 2015. године. Партнер пројекта је компанија „Популус“. У оквиру пројекта „Спутњик. Мишљења“ редовно се спроводе анкете и испитује јавно мњење у државама Европе и САД у вези са најактуелнијим друштвеним и политичким темама.

Спутњик је информативна агенција са радијским и мултимедијалним информативним центрима у десетинама земаља. Спутњик такође има и сајтове, аналогно и дигитално емитовање радио-програма, апликације за електронске уређаје и странице на друштвеним мрежама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here