1. 04. 2020.

У сусрет викенду и празнику за који се још не знају ограничења која ће нас пратити.

Пред нама је викенд за који још не знамо  да ли ћемо и колико бити у прилици да прведемо ван својих кућа и станова, јер официјелна забрана је усвојена и полицијски час је требао да почне данас у 18.00 и да траје до помедељка у 05.00.

Народ није био задовољан тим предлогом, тим пре јер су већ усвојене многе мере које доносе већу слободу за грађане који су се уморили од забрана и које суштински не могу да објасне чему толико дуг полицијски час, када је корона вирус толико ослабио, да ће се поново отворити и кафићи и кафане и фризерски салони и теретане и много тога још, у односу на оно што се очекује, а то је излазак у природу, у паркове и на улице, наравно уз уважавање препорука које се тичу блиског контакта.

Осећајући оправдан притисак јавности председник Србије Александар Вучић је синоћ најавио да ће одлука бити још овога јутра промењена и да ће Кризном штабу бити предложено да забрана кретања почне од данас – четвртка у 18 часова и да траје до суботе у пет ујутро.

Уз то пензионери ће у петак моћи да буду цео дан ван својих станова и кућа, а не само после 18 часова. Од суботе, поново ће бити као и до сада, слободно кретање до 18 часова за све, а потом само за пензионере, а за викенд ће важити правило као и за радни дан. Важиће и забрана окупљања више од пет људи, а окупљање више од пет људи биће прекршај. Председник Вучић је најавио да већ од понедељка Србија постепено почиње да нормално живи и ради. Отуда ће се вероватно догодити и да Србија ускоро укине и ванредно стање.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here