Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Поводом изјава председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика о искључивању питања НАТО-а из агенде спољне политике БиХ, огласио се други члан Председништва БиХ Жељко Комшић који је рекао да Додик у исту раван покушава да стави институционалне одлуке и политичке ставове.

Додик је у суботу поновио да је састанак у Бриселу са челним људима Европске уније раније договорен, те да ће бити искоришћен за разговоре о европском путу БиХ о којем постоји консензус, али никако за причу о НАТО интеграцијама.

“То је иста она логика којом се води када каже да ће му, због промена које су се у међувремену десиле у САД, бити укинуте санкције. Јер санкције које су му уведене, нису биле тренутни политички став појединаца, већ су донете на нивоу институција државе”, став је Комшића, преноси портал Кликс.

Комшић је поновио да је јасно да се изнад свега тражи поштовање одлука, а не толико поштовање ставова.

“Међутим, ја верујем да ће господин Додик показати једну дозу озбиљности која приличи политичару као што је он и испоштовати оно што је потписао”, поручио је Комшић.

Комшић је додао да би Додик, ако се позива на поштовање закона око именовања мандатара, требало да заказује седнице Председништва.

„Српска стварност“ / СРНА/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here