Mesto za reklamu

24.06.2019.

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић тражи извињење државног врха Србије због тог што је шеф српске дипломатије Ивице Дачића негирао постојање логора у Приједору током последњег рата.

Комшић је у саопштењу Председништва БиХ навео да су логори Омарска, Кератерн, Тронопоље и друга стратишта били „највеће фабрике смрти“ после Другог светског рата, као и да о размерама злочина у Приједору најбоље говоре пресуде Међународног суда за бившу Југославију, пренела је Фена.

Комшић је казао да је Дачић својом изјавом удаљио Србију од цивилизованог света и увредио све жртве, те додао да као члан Председништва БиХ од Владе и председника Србије Александра Вучића тражи да одмах упуте извињење породицама жртава.

Дачић је прошле недеље, гостујући на телевизији „Хепи“, изјавио да је недавно негде прочитао да није била тачна вест да су Срби имали логоре у БиХ.

„Сви су имали логоре, када се говори о рату, али да ли су то били логори где су људи били злостављани, убијани у мучени, као што је то представљано“, рекао је Дачић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here