Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписао је Конкурс за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре. Конкурс траје до 1. априла 2019. године.

Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитетa као и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Право учешћа на конкурсу имају организације у дијаспори, организације чије је седиште у Републици Србији.

Право учешћа на конкурсу немају директни или индиректни корисници буџетских средстава, појединци, привредни субјекти.

Реализација пројекaта предвиђена је до 28. фебруара 2020. године.

Заинтересовани су дужни да пројекте доставе најкасније до 01. априла 2019. године, у затвореној коверти са назнаком ,,За конкурс за дијаспору”, уз навођење области конкурса, у складу са обрасцем за пријаву и писање пројекта, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Кнеза Милоша 24-26, 11000 Београд, лично или поштом препоручено.

Резултати Конкурса биће објављени на интернет страници Министарства спољних послова и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Детаљне информације доступне су на интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону dijaspora.gov.rs.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here