Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас на конференцији за медије да је Србија пропорционално својој снази и величини појединачно највише уложила у санирање последица епидемије корона вируса и да се зато очекује да на годишњем нивоу нема негативан раст, што би значило да смо први у Европи.

„Вредност пакета помоћи привреди износи 5,8 милијарди евра и један је од највећих који је једна земља могла да приреди. Једна смо од земаља која је највише уложила у санирање привреде погођене Ковид-19“, рекао је председник Вучић.

Он је истакао да много очекујемо и од подршке ЕУ и инвестиционе конференције која треба да се одржи у септембру или октобру и напоменуо да се не можемо поредити са земљама ЕУ за које је намењено 390 милијарди грантова помоћи, од чега само 250 милијарди за медитеранске земље.

Председник Вучић је нагласио да смо задовољни резултатима, као и да се разговара са иностраним и домаћим партнерима о новим улагањима.

Председник Вучић истакао је да је ситуација у земљи са епидемијом корона вируса повољнија, али и упозорио да то не значи да треба да се опуштамо.

„Данас је ситуација повољнија него што је била пре 10 или 15 дана, али је време да будемо још одговорнији и озбиљнији у борби са овом опаком епидемијом. За нас је веома важно да бринемо о нашим лекарима и медицинским сестрама и да се понашамо одговорно“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је најавио изградњу нових ковид болница, истичући да у понедељак крећу радови на новој ковид болници у Крушевцу.

“То је важно за ширење капацитета за јесен, када се очекује укрштање корона вируса и грипа”, навео је председник Вучић и додао да истовремено мора да се води рачуна и о другим пацијентима, те да су и током овог периода примани сви ургентни случајеви.

Председник Вучић најавио је нова улагања у здравство истичући да ће за десетак дана кренути обнова и огромно улагање у четири болнице у Србији – Врању, Пироту, Кикинди, Ћуприји, те да се убрзано настављају радови на Инфективној клиници КЦС, али и да се раде болнице у Аранђеловцу, Смедеревској Паланци, Прокупљу, Лозници.

Председник је истакао да ће за мање од годину дана бити завршен и Клинички Центар Србије у Београду, те да ускоро креће и реконструкција КЦ Војводине у Новом Саду, али и КБЦ Бежанијска коса, где ће бити изграђена два додатна онколошка блока, са два нова линеарна акцелератора за зрачну терапију.

Председник Вучић посебно се захвалио лекарима за борбу коју су показали током епидемије корона вируса и напоменуо да је важно да се брине о лекарима и медицинским сестрама, и да мора да се пронађе начин да један део њих добије одмор, да би били припремљени за јесен.

“Честитам нашем здравству, лекарима. Огромно хвала и нема тих аплауза колико их заслужују и шта су све учинили за нашу земљу и наш народ”, рекао је председник Вучић.

Конференцији за медије присуствовали су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар здравља Златибор Лончар.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here