Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Треба размишљати о забрани кретања у неком облику, да се нешто скрати, да се иде само до продавнице, рекао је епидемиолог Предраг Кон говорећи о тренутној ситуацији са вирусом корона у Србији за „Курир ТВ“ . преноси „Блиц“.

Имамо нагли пораст новозаражених од коронавируса, посебно у Београду где од 512 новозаражених, 240 је забележено у престоници, рекао је епидемиолог Кон. Он је приметио и да пораст у главном граду иде експоненцијално, јуче је број позитивних на корону износио 155, што значи да се из дана у дан повећава за сличан проценат и ова ситуација полако преалзи из неповољне у ванредну! “Има простора за смештај пацијената, али је убрзање врло велико и више нама времена за преговарање. Или ће се поштовати ношење маски где је обавезно и друго је да се правилно носи маска, ништа не вреди ако је немате преко носа и уста”, поновио је др Кон.

„Ношење маске ефикасније је од сваке вакцине. За сада није опција ванредно стање. Ми не можемо да одустанемо ако је неопходно да уведемо ванредно стање“, рекао је др Предраг Кон.

Кон је истакао да је Кризни штаб веома забринут.

„Ми видимо да се препоруке никада не поштују и то је нешто што нас чини врло фрустрираним. Ми смо врло забринути, то је тешка забринутост, није страх. Никог не желимо да ограничавамо, али желимо да спречимо смртни исход“, истакао је он.

Кон је истакао да би „да се он пита, увео обавезно ношење маски“ и то би заоштрио до могућности које може ова земља.

„Морамо спречити недодирљивост оних који се понашају као да ничега нема и то санкцијама. Ништа не можемо урадити без ванредног стања“, рекао је др Кон.

Додао је како би „унапред предвидео кад је потпуна забрана кретања и када је потпуно неприхватљиво да се људи састају“.

„Ово није шала, ово је трећи талас и то пред зиму када је највећи потенцијал вируса. Мислим да се то никада није чуло и мислим да се ни сада не разуме да је снага највећа сада“, закључио је Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here