Mesto za reklamu

04.04.2020.

Епидемиолог Предраг Кон каже да се ове и следеће недеље очекује врхунац епидемије и наводи да сада не држимо конце у својим рукама, јер не може да се прати ко је од кога заражен.

Епидемиолог др Предраг Кон гостујући у Јутрњем програму ТВ Прва, рекао је да се ове и следеће недеље очекује врхинац епидемије,а након тога видећемо резултате. Његове најважније поруку јавности смо издвојили:

“Ми смо 19. дан у ванредним мера, то се и одражава јер немамо нагли пораст, да нисмо увели мере нагли пораст би био у 4. недељи.”

Он је навео да сада не држимо конце у својим рукама, јер не може да се прати ко је од кога заражен.

“Нормално, од тих случајева се истражују контакти и спречава се да даље прекосе. Сад смо близу тога да све зависи од тога колико имамо контаката. Уколико их спречимо теоретска могућност опстајања вируса је значајно смањена”, наводи.

“Сви очекују крај, а ово је најава за потребом гвоздене диспилине”, објашњава.

Ми се сад већ налазимо на преко 300, а имали смо раније око 100 заражених – зато је сада ситуација да се размишља о увођедњу полицијског часа од 24 сата.

“Ми чекамо да видимо резултате сваке мере. Забрана кретања током викенда даће резултате за седам дана”, рекао је Др Кон.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here