Mesto za reklamu

30.03.2020.

У приватном дому “Доживети стоту” у Земуну смештено је 19 корисника о којима је до јуче бринуо само један волонтер, јер је комплетно особље у самоизолацији, а шест корисника и директорка због коронавируса пребачени су у болницу, преноси Политика у он-лајн издању.

Како је наведено, код шест корисника Дома, директорке ове установе социјалне заштите и једне медицинске сестре потврђен је коронавирус, али овај објекат у Шилеровој улици и даље ради и у њему се тренутно налази 19 корисника, пише Политика.

О њима је претходних дана даноноћно бринуо само један мушкарац, који иначе није медицински радник, већ волонтер, и то зато што су сви остали запослени у самоизолацији.

Тај човек раније није био у контакту ни са ким из установе, па је зато и ангажован као помоћ, потврдила је Тања Митровић, главна медицинска сестра дома „Доживети стоту”, која је и сама од 25. марта у самоизолацији.

“Наш волонтер је на ивици снаге, он је тамо фактички живео дан и ноћ, помагао корисницима. Због тога смо и послали молбу Министарству за рад, са питањем да ли могу да нам нађу неки стручни кадар док не изађемо из самоизолације. Помоћ је коначно стигла, па одсад у дому ради и млада медицинска сестра”, рекла је Митровићева.

Она је подсетила да је вирус корона најпре констатован код директорке дома, која је од 21. марта на Инфективној клиници у Београду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here