Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

У свету је од почетка пандемије забележено скоро 35 милиона случаја заразе коронавирусом, а преминуло је преко милион људи. Опоравило се око 26 милиона особа. Највеће жариште у Европи је Мадрид, чији је велики део у карантину. Шпанска влада најављује нове мере. Од понедељка и у Паризу ће бити пооштрене мере. Због ширења заразе, заштитне маске биће обавезне и на отвореном у Риму и неким регијама Италије.

Највише заражених бележе САД, Индија, Бразил и Русија. Тренутно највеће жариште у Европи је Мадрид, чији је велики део у карантину.

И друге земље Европе уводе нове мере како би се избориле са пандемијом. Од понедељка у Паризу ће бити пооштерене мере, а заштитне маске биће обавезне и на отвореном у Риму и неким регијама Италије.

Црна Гора прва у Европи по броју заражених на 100.000 становника

Црна Гора је на првом месту у Европи по броју заражених на 100.000 становника, преносе Вијести.

Подаци европских статистичких центара од краја септембра показују да Црна Гора, са стопом од око 1.699 инфицираних на 100.000 становника, има највећу стопу оболелих у Европи.

Следи Јерменија, док је Шпанија на трећем месту међу 45 европских земаља.

(Вијести)

У Мадриду ступио на снагу делимични карантин

Шпанска влада увела је мере делимичног карантина у Мадриду, у покушају да контролише најозбиљнији други талас пандемије у Европи.

Више од три милиона становника Мадрида ће од овог викенда моћи да напушта делове града у којима живе само у хитним случајевима. Кафићи и ресторани моћи ће да буду отворени до 22 часа, док ће највише шест људи смети да се састане у било ком окружењу, наводи Би-Би-Си.

Градске власти биле су против увођења ових мера, које су ступиле на снагу у још девет градова у близини престонице.

Болнице широм Мадрида поново су пуне пацијената оболелих од ковида 19, као и одељења интензивне неге, док се земља суочава с другим таласом пандемије најозбиљнијим у Европи.

Према последњим подацима, у Шпанији је од почетка пандемије потврђено преко 810.000 случајева ковида 19 и више од 32.000 смртних случајева од последица ове болести.

(Танјуг)

Индија, број умрлих премашио 100.000

Индијско министарство здравља пријавило је 1.069 нових смртних случајева од последица ковида 19, чиме је укупан број преминулих од ове болести у Индији увећан на 100.842.

Коронавирусом заражено је још 79.476 људи, а од почетка пандемије преко 6,4 милиона.

АП преноси да број преминулих од последица ковида 19 у Индији чини десет одсто свих смртних случајева од ове болести који су до сада пријављени у свету. Индија се по броју преминулих од болести изазване коронавирусом налази на трећем месту у свету, иза САД и Бразила.

Стручњаци тврде да је стваран број преминулих од ковид-19 у Индији сигурно већи него што званични подаци показују.

(Танјуг)

Бразил – више од 33.000 заражених, преминуло 708 особа

У Бразилу је за последња 24 сата регистровано 33.431 новооболели и више од 700 смртних случајева, саопштило је министарство здравља.

Укупно је у Бразилу, земљи која је на трећем месту у свету по броју заражених, а на другом по броју жртава, оболело 4.808.523 особе и преминуло 145.388 особа, наводи агенција Ројтерс.

(Танјуг)

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here