Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да су од последњег извештаја тестирани узорци 6.139 особа, од којих је 111 налаза позитивно на коронавирус. У установама социјалне заштите заражене 62 особе.

У саопштењу се наводи да je у последња 24 часа од ове болести преминула једна особа, тако да је укупан број смртних случајева 750, док је стопа смртности 2,23 процента.

Број хоспитализованих пацијената је 276, при чему се на респираторима налазe 23 особе.

Од почетка епидемије у Србији је тестирано укупно 1.140.378 особа, а потврђенo je 33.662 случаjева коронавируса, додаје се у саопштењу.

У установама социјалне заштите заражене 62 особе

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је, закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено присуство COVID-19 код 47 корисника и 15 запослених.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите код којих постоји оваква опасност не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here