Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Објављени подаци охрабрују и здравствени систем се постепено растерећује, међутим далеко смо од тога да је ситуација повољна. Број заражених је и даље велики и уколико се не будемо придржавали законских и препоручених мера, пандемија у сваком тренутку може да се разбукта.

Званичници Кризног штаба кажу да ситуација у здравственим службама показује да се пандемија смирује.

Примера ради укупан број пацијената који се од коронавируса лече у ковид болницама у Врању је 66, од чега је ковид позитивних 28. Међу хоспитализованима нема деце.

Тренутан број слободних места је 149. На кућно лечење отпуштено је 11 пацијената, а један пацијент транспортован је у Специјалну болницу за плућне болести у Сурдулици, саопштавају из Градског штаба за ванредне ситуације у Врању.

Током јучерашњег дана, у врањској ковид амбуланти АТД обављено је 95 прегледа, од чега 23 прва прегледа, а контролна 72.

Узоркована је крв код 69 пацијената и сачињена 54 РТГ плућа. У АТД амбуланти урађено је 50 брзих и 80 пи-си-ар тестова.

Због повољније ситуације Институт за реуматологију у Београду се у понедељак враћа у редован режим рада. У тој установи више нема ковид позитивних пацијената.

Зато се враћају редовним режимом рада са пацијентима који болују од реуматских болести. Сви они који имају заказане прегледе ће редовно доћи у заказаном термину. Они који нису могли да дођу могу да се јаве да би заказали прегледе. Иначе, од почетка јула на Институту је збринуто преко 200 пацијената са коронавирусом, са средње тешком клиничком сликом, са озбиљним упалама плућа који су уз лекове захтевали и кисеоник.

Према последњем пресеку, у Србији је од тестираних 9.100 позитивно још 247 особа. Преминуло је троје оболелих, што је најмањи број од јуна, а смањен је и број на респиратору, сада је 78 пацијената.

Епидемиолошка ситуација јесте повољнија, али потенцијална жаришта и даље могу да се појаве на целој територији државе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here