Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 48.403 особе, а до сада је забележено 826 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs. Због заразе коронавирусом, према последњим подацима, на болничком лечењу је 1.196 пацијената, док се 52 особe налазe на респираторима. Према последњем пресеку, још 6 пацијената је преминуло , а од коронавируса је оболело још 1.449 особа.

Подаци су крајње забрињавајући.  Тим пре јер наши стручњаци очекују да ће се број оболелих још повећавати.

Имунолог Срђа Јанковић каже да неће да прејудицира колико смо далеко од ригорозних мера, док то не одлучи Кризни штаб, истичући да је битно да се поштују мере које већ постоје.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да се очекује да ће број заражених коронавирусом наставити да расте наредних десетак дана и да би могао да достигне више од 2.000 новооболелих дневно, а да ће број преминулих од ковида 19 постати двоцифрен.

Градоначелник и члан Кризног штаба Зоран Радојичић рекао је за РТС да епидемија има своју динамику, а наше понашање може да снизи криву, односно да смањи плато. Журке, славе и друга славља су највећи извор заразе, истакао је Радојичић.

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да неће бити полицијског часа у Београду, већ да је неопходно да се стриктно поштују постојеће мере заштите.

Наравно, само апели да сви грађани треба да примењују прописане и препоручене мере не дају резултате, јер увек има довољно неодговорних појединаца који угрожавају одговорне грађане који примењују све мере заштите. Од неодговорних појединаца могу их заштитити смо санкције које су најављене, а веома споро се доносе. Последице наравно трпе одговорни грађани, а посао државе је да их штите од неодговоних и за то је свакако неко одговоран. Цена за ту спорост се плаћа и људским животима.

Наравно, подразумева се да свако одговоран треба да настави да поштује обавезне мере и препоруке заштите од корона вируса, јер тиме помаже најпре себи, својим ближњима и свима другима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here