Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Према последњем пресеку, у Србији је забележено 289 нових случајева коронавируса, а преминуло је још 6 особа. За последња 24 сата тестиране су још 7.872 особе. Ванредна ситуација у 16 општина и градова.

Ванредна ситуација проглашена је у Новом Пазару, Тутину, Kрагујевцу, Врању, Ивањици, Београду, Шапцу, Чачку, Ариљу, Краљеву, Пожеги, Ужицу, Прибоју, Лучанима, Богатићу и Владичином Хану због повећаног броја заражених коронавирусом.

Због повећаног броја ново заражених отварају се ковид болнице. Јуче је поново почела рад Ковид болница у Арени „Соко штарк“ на Новом Београду. Државни секретар Министарства здравља Берислав Векић рекао је да ће о ковид пацијентима у Арени бринути 15 лекара и 35 медицинских сестара.

Због коронавируса у припреми је више сценарија за комбиновану наставу која би од септембра могла да почне у основним и средњим школама у Србији, најавио је министар просвете Младен Шарчевић.

И нови Клинички центар у Нишу постаје ковид болница

Због повећања броја новозаражених на југу Србије, нови Клинички центар у Нишу поново ће бити ковид болница, и то четврти и пети спрат нове зграде.

Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију и интензивну негу, каже да су током ноћи већ примили 14 пацијената на интензивну негу. Наводи да ће примати веома тешке пацијенте, тако да су опремљени са 50 кревета и респиратора.

У односу на претходни период, сада су клиничка слика и статросна структура оболелих другачији. У Нишује хоспитализовано 220 јако тешких пацијената, а четири петине њих захтева кисеоник.

Немамо лаких случајева као пре, они су у кућној изолацији, подсећа др Јанковић.

Из Врања послата 142 узорка на анализу

Из Врања су јуче на тестирање послата 142 узорка на анализу. Дневно се око 200 људи јави у ковид амбуланте због симптома коронавируса.

За недељу дана 117 Врањанаца оболело је од од ковида 19, а у болницама је 119 пацијената.

 „Српска стварност“ / Агенције /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here