Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

У ковид амбулантама више је оних који долазе на контролу него особа које се први пут тестирају.

Према последњим подацима, у Србији су потврђена 163 новa случаја коронавируса. Преминуло је још пет пацијената. Бројке су значајно смањене у односу на претходне дане, али су још високе и отуда је нужно примењивање законских и препоручених мера кје нас штите од ширења коронавируса.

О свему томе сведоче подаци са терена:

Примера ради епидемиолошка ситуација у Краљеву је стабилнија него пре месец дана. Од 92 узорка из Краљева, на нови коронавирус позитивно је 11. Тренутно се у болници у Краљеву налазе 44 пацијента, од чега је њих седам на интензивној нези. У претходна 48 сата један пацијент је преминуо.

У привременој ковид болници у Арени збринуто је 28 оболелих од корона вируса, а последњих дана већи је број отпуста него пријема пацијената.

После Београда, и Крушевац добија ковид болницу. Градња је почела у оквиру војног комплекса “Расина” и у њој ће се лечити оболели из Расинског округа, али и из централне и јужне Србије.

Kризни штаб би требало да данас донесе коначну одлуку о начину на који ће се од септембра организовати настава у школама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here