1. 09. 2020.

Од почетка епидемије коронавирус је у Србији потврђен код 33.080 људи, а од последица заразе преминуле су 744 особе. Укупно је до сада тестирано 1.092.359 особа.

Према последњем пресеку, у Србији је коронавирус потврђен код још 81 особе, а борбу са ковидом 19 изгубио је још један пацијент. У болницама је 315 људи, а на респираторима су 22 особе.

Директор канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша рекао је за РТС да је таква епидемиолошка ситуација у Србији тренутно међу најбољим у Европи и да нема разлога за увођење додатних мера.

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић навела је да се од петка пријавило 23.000 наших грађана који су се вратили из иностранства, а да је 36 сумњивих на ковид 19 послато у ковид амбуланте.

Повратници са одмора и даље се пријављују и раде тест самопроцене путем апликације Е-Здравље.

Иако епидемиолошку ситуацију званичници државе, у име струке, оцењују стабилном, наш савет је да су бројеви и статистика релативни и брзо промењиви и да мере заштите од опасног вируса и даље уважавате. То је једини начин да сами себе уверимо да смо учинили највише што можемо да заштитимо себе, ближње и све друге, од опасности која и даље траје. Значи, чувајмо се гужви и оних који не носе маске, држимо дистанцу, сами носимо маске и не заборавимо да руке перемо после сваког нежељеног контакта са људима и стварима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here