Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 31.099 особa, а забележено је 707 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs. Према јучерашњем пресеку, за 24 сата није било преминулих од последица заразе.

Надлежни наводе да је последњих недеља већи број отпуштених из болница него примљених и да је све мањи број оних са тежом формом болести.

Кажу, мање је оптерећење система. У ковид-амбулантама и даље има пацијената и то резултира откривањем нових случајева. Све је мањи број оних са тежом формом болести.

Представници Министарства просвете састали су се са представницима репрезентативних синдиката, којима су предочили да су се стекли сви потребни услови за почетак школске године.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је позив СЗО да Србија председава Kонференцији о имунизаацији, којој ће присуствовати министри из више од 50 земља, велика част, између осталог и зато што долази у тренутку када на планети нема места где вакцинација није једна од најважнијих тема.

Стручњаци кажу да је ношење маске, држање растојања и чешћу хигијену, дале резултате.

Корона је и поред таквих оцена остала са нама и још дуго ћемо живети са опасним вирусом. Подаци о стању пандемије у свету, а посебно у земљама у нашем окружењу су ипак забрињавајући. Наше границе су и за улазак и за одлазак у свет веома отворене.

Чини нам се да чланови Кризног штаба олако доносе оцене о ситуацији код нас и да би било мудрије да смо ригорознији и у доношењу и у укидању мера, а посебно у спровођењу обавезних законских мера које одговорне грађане треба да заштите од неодговорних појединаца.

Несумњиво је да је итекако важно да се понашамо одговорно у спровођењу мера, без обзира у ком се својству налазимо.

За данас је најављена седница Кризног штаба на којој ће се поново расправљати о могућности увођења самоизолације за оне који долазе са одмора из иностранства у Србију. Очекујемо нове поруке, а из неких извора сазнајемо да ће доћи и до укидања неких мера заштите,

Преостаје нам да покушамо да се самозаштитимо колико је то могуће. Мислите на себе, на своје ближње, па наравно и друге.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here