Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Први пут лекарима се јавио 23. марта, хоспитализован је 25. марта због респираторних тегоба које нису пролазиле, а преминуо у току ноћи око 23:30 на инфективном одељењу Опште болнице у Шапцу.

На конференцији за медије, в.д директор Завода за јавно здравље, Бранко Вујковић, рекао је да је реч о Милошу Жакићу (1958. годиште) који је преминуо у Општој болници Шабац.

Иако се није уклапао у дефиницију случаја, прве тегобе добио је 23. марта, јавио се 24. марта са повишеном телесном температуром у ЦОВИД амбуланту, након чега је пуштен на кућно лечење.

Након погоршања стања, 25. марта је примљен на инфективно одељење, када је узет узорак на нови вирус ЦОВИД-19. Пацијент је имао и друге здравствене тегобе, гојазност, хипертензију и дијабетес. А наводи се и да је имао велики број контаката, који се сада проверавају.

Др Драгана Радојичић, спец. епидемиологије, начелница Центра за контролу и превенцију болести на конференцији за медије која је у току, саопштила је да је од 28. фебруара под надзор стављено 1.449 особа, од тога 50 особа изашло је из здравственог надзора. Она наводи да је до данас узорковано 31 узорак бриса грла и носа за контролу на вирус ЦОВИД-19, да је хоспитализовано 17, а да се у кућној изолацији налази 14 особа.

МУП предузима све потребне мере да евидентира људе са којима је М.Ж комуницирао јер је, како се наводи, имао мноштво пословних контаката. За сада је изолован само његов син.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here