Mesto za reklamu

21.01.2019.

Председник Владе Косова Рамуш Харадинај, јутрос је у Приштини свечано открио таблу са натписом “Министарство одбране Косова” у овом министарству. Претходно је уклоњена табла на којој је био натпис “Косовске безбедносне снаге”.

Плочу су открили премијер Косова Рамуш Харадинај, министар одбране Косова Рустем Бериша и командант КБС, Рахман Рама, након чега је одржан састанак.

По откривању ове плоче, министар одбране Косова Рустем Бериша је рекао да је ово посебан дан за инистарство, КБС и грађане Косова, и да се од данас мења назив Министарства КБС у Министарство одбране.

“Званично, од данас је први дан од када почиње процес транзиције Снага безбедности Косова у војску Косова. Желим да се захвалим свим међународним партнерима, Сједињеним Америчким Државама, представницима НАТО-а, који су овде, а посебно желим да се захвалим премијеру Косова, који је доследно у свим фазама подржавао трансформацију СБК-а и наставиће да их подржава у процесу транзиције “, рекао је Бериша.

Бериша је додао да ће цео процес транзиције бити постепен и транспарентан.

Поновио је да је за трансформацију КБС у војску потребно десет година.

По његовим речима, КБС ће бити мултиетничке, професионалне снаге које ће представљати све грађане Косова.

Предвиђено је, да војска има до 5.000 активних припадника, што значи да би у њеном саставу требало да буду и припадници мањина на Косову, укључујући и представнике српске националности.

 „Српска стварност“ / КИМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here