Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је за њега Косово део Србије, али да неће да лаже народ и каже да је “све наше”.

“Нећу да лажем народ и кажем да је све наше и лако ћемо ми то и да се јуначимо. То не подносим, јер та лака решења воде до амбиса. Ја народу кажем – није све наше, али није све ни њихово”, рекао је Вучић за Пинк.

Он је рекао да је наш посао да покушамо да пронађемо компромис, али да компромис не значи да изгубимо све, као што смо, каже, изгубили у време Ђиласа, Јеремића и осталих.

“То је проблем друге стране, која мисли да може Србији да заповеда, да прича глупости у вези са таксама и реципрочним мерама… То говорим о Куртију и осталима”, рекао је Вучић и позвао их да се “доведу у ред и да размисле шта причају”.

“Нисмо ми ваш ни брат, а камоли млађи брат, не можете да нас малтретирате, јер не зависимо ми од вас, већ ви зависите од нас”, поручио је Вучић.

Такође, поручио је Албанцима да тек када се упристоје и престану да лажу, да прогоне Србе са севера, као и свих других делова КиМ, дођу и кажу да желе да разговарају и да ће онда и уследити разговори.

А да Додик окачи заставу Републике Домбас, јел би се сликао Абот…?

Вучић је рекао да ће наставити од међународне заједнице да тражи одговор о свим неприхватљивим потезима Приштине, попут сликања британског амбасадора са Аљбином Куртијем под заставом Албаније.

Вучић је указао да се међународна заједница руководи двоструким аршинима и у прилог томе упитао да ли би се амбасадор Николас Абот сликао с Милорадом Додиком под, на пример, заставом Републике Донбас.

Зато ће, каже, наставити међународној заједници да поставља питања око понашања Приштине.

Казао је да је одбијање дозволе да сликарка са својим сликама уђе на Косово, као и све акције претходних дана, показују колико је велика нервоза у Приштини.

“Чекам да поставим ново питање јесмо ли послали антракс или нешто друго или су лагали као и обично за тровање”, казао је Вучић.

Рекао је да није било никакве инфекције због коверти са гласовима из централне Србије, како су сами потврдили, и да су читаву причу измислили.

“То су радили намерно, јер не знају шта ће са собом. Неки који су још на власти тиме би да купе време, да се не знам шта догоди, да се догоди неки виши случај, да они остану на власти, а други журе да владају и није им важно на који начин. Сви су нервозни, а посебно због резултата Српске листе”, казао је он.

Вучић је подвукао да Србија неће заборавити на ту причу и да ће данас, сутра или кроз три дана поставити питање целом свету ко је отровао, који су то српски терористи који трују писмима.

Назвао је читаву причу око тога « циркусом под маскама » ; додајући да то више чак није ни за тачку у циркусу.

Рекао је да неће одустати од добијања одговора, као што је јуче чекао одговор британске амбасаде у Приштини, који је добио и коју је схватио.

„Замислите да Милорад Додик окачи, не заставу Србије, већ Републике Домбас. Је л би се сликао британски амбасадор са њим тада. Не би ни ушао у тај простор. Ово говори о двоструким аршинима, и како могу бескрупулозно да обмањују јавност. Због тога сам рекао да смо све разумели », казао је он.

Вучић је истакао да је поносан што Србија сме да укаже на то шта је истина и тражи одговоре на цивилизован начин.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here