Mesto za reklamu
  1. 11. 2018/

Силвани Арсовић, секретарици убијеног Оливера Ивановића, одређено је полицијско задржавање до 48 сати, уз образложење да је осумњичена за “помагање у извршењу кривичног дела тешко убиство”, пренео је РТС-у њен адвокат Добрица Лазић.

Истражне јединице косовске полиције су, око 11 сати, спровеле Силвану Арсовић на саслушање у Приштину, после чега јој је одређено задржавање. Адвокат Добрица Лазић каже да ће она пред тужиоца бити изведена сутра.

“О притвору ће одлучити тужилац, након саслушања. Полицијско задржавање је одређено без било каквих доказа, који би упућивали на основану сумњу да је Силвана Арсовић извршила било какво кривично дело”, рекао је Лазић.

“Не знамо зашто је одведена у Приштину, зашто саслушање није обављено у Косовској Митровици и због чега су је одвели када је већ три пута давала исказ у вези са Оливеровим убиством”, рекла је функционерка СДП-а Ксенија Божовић дописнику РТС-а.

Претходно, припадници специјалне јединице косовске полиције ухапсили су у северном делу Косовске Митровице три мушкарца доводећи их у везу са Ивановићевим убиством.

На захтев тужиоца, ухапшени Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић налазе се у једномесечном притвору у затвору високе безбедности у Грдовцу код Подујева.

Српска листа оценила је да се најновијим хапшењем и неоснованим притварањем Силване Арсовић која је, како наводе, позната као искрен пријатељ убијеног Оливера Ивановића, наставља институционално насиље и притисак на Србе на Косову и Метохији.

“Циљ овог неоснованог лишења слободе је покушај да се пажња јавности скрене са одлуке косовских институција да се забрани дистрибуција робе на северу Косова и Метохије и тиме Србима отежа живот и грађани застраше и приморају да напусте своја огњишта”, пише у саопштењу.

Међународним институцијама упућен је апел да спрече “насилничко понашање косовских институција према Србима”, а грађани су позвани да остану суздржани на провокације, како не би дали повода за било какво насиље.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here