Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Дан након оставке косовског премијера, Рамуша Харадинаја, опозициона партија, ЛДК, узбрзано завршава процес унутрашњих избора који траје више месеци, док се, према писању косовских медија, већ назире ко ће испред ове странке бити кандидат за новог премијера.

Према писању косовских медија, данас су потврђене вишемесечне спекулације да ће се Иса Мустафа повући са позиције лидера ЛДК, док би њега требало да наследи садашњи градоначелник Подујева, Агим Вељиу.

Како Газета Блиц незванично сазнаје, уз сагласност председника огранка, Вељиу би требало трећег августа да постане нови председник ове странке.

Међутим, да би се то догодило, услов је наметнуо потпредседник странке, Љутфи Хазири, пише овај лист.

Он је рекао да ће пристати да поднесе оставку на место градоначелника и подржи Агима Вељиуа само ако он (Љутфи Хазири) буде кандидат ЛДК за премијера на изборима који ће се, како се очекује, одржати ускоро.

У наредним данима очекује се састанак Вељиуа и Хазирија, ком ће присуствоати и садашњи председник ЛДК, Иса Мустафа, пише Газета Блиц.

Са друге стране, по писању Газете Еxпресс, поред Вељиуа, амбиције за ову позицију показао је управо Лутфи Хазири, као и Авдулах Хоти.

Дугогодишњи лидер највеће косовске опозиционе странке – ЛДК, Иса Мустафа, повлачи се са ове позиције због здравствено стање. Али и недостатак подршке који је потврђен у разним истраживањима, наводе извори Газете Еxпресс.

Иначе, Иса Мустафа је преузео управљање над ЛДК крајем 2010. године, када је поразио Фатмира Сејдиуна. Од тада је Мустафа изгубио три парламентарна избора, Општину Приштина, али је вратио неколико општина које су раније изгубљене укључујужи Пећ, Гњилане и Липљан.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here