Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Кошаркаши Партизана су доживели први пораз у сезони, односно од момента када се Жељко Обрадовић вратио на клупу црно-белих и то на гостовању Андори у оквиру Еврокупа резултатом 61:60.

Партизан је лоше почео, одиграо је затим одличну другу четвртину и чинило се да је тиме обезбедио себи миран наставак. Ипак, улоге су се промениле у другом полувремену, Андора је пронашла ритам, Партизан је свој изгубио и није успео да то учини до краја дуела.

У трећој четвртини су црно-бели су тотално посустали. Андора је шутирала са свих позиција, а играчи Партизана нису имали решења за изузетно дисциплиновану и агресивну одбрану домаћих. Домаћи су добили трећи део игре са 24:8, од чега се Партизан није опоравио.

Али мало је фалило – меч је ушао у драматичну завршницу, која је, ипак, на крају припала Андори. У последњих десетак секунди меча ушло се са 61:58 за Андору, Обрадовић је тражио минут одмора и креирао акцију за Пантера који је жестоко фаулиран због чега је српски тренер тражио проверу судијске одлуке, али ипак није досуђен неспортски прекршај.

Пантер је смањио на поен разлике, уследио је прекршај Трифуновића, али следећи није успео да направи на време, Јелинек је бежао по терену па је на крају фаул досуђен Аврамовићу.

Јелинек је промашио и друго, Аврамовић је добио лопту, није био одлучан, али је кренуо ка центру терена и одатле послао дуг шут који није био прецизан.

Црно-бели су играли без капитена Радета Загорца који није улазио у игру, а меч је на клупи преседео и Грегор Глас.

Најефикаснији у тиму Жељка Обрадовића био је Кевин Пантер са 13 поена, Зек Ледеј је додао 12 уз десет скокова, а вреди истаћи да су Родионс Куруц и Јам Мадар имали смањену минутажу, укупно нешто више од 16 минута.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here