Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Као и сваке године, више од 1000 социјално угрожене деце били су гости Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине на традиционалним васкршњим пријемима на Белом двору.

Деца са сметњама у развоју, деца без родитељског старања и ромска деца данас су примила васкршње поклоне које им је Краљевски пар припремио уз помоц́ хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина. Као и сваке године, малишани су уживали у потрази за васкршњим фарбаним јајима у Краљевском парку испред Белог двора, након чега су Престолонаследник и Принцеза деци поделили пакетиће са играчкама, књигама и слаткишима.

Пријему је присуствовао викарни епископ патријарха српског – Његово Преосвештенство епископ ремезијански Стефан који је деци објаснио важност Васкрса, Његово Краљевско Височанство Принц Михаило, Њ.Е. г-дин Карло Ло Кашо, амбасадор Италије у Србији, као и бројни представници дипломатског кора и друштвено одговорних компанија које су подржале организацију овог веома важног пријема за децу.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина захваљују свим донаторима који су ове године омогуц́или деци да проведу леп и радостан Васкрс: хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, Канадско-српском пословном удружењу, амбасадама Финске, Италије, Краљевине Мароко, Шри Ланке и Кувајта, ЕУ делегацији у Србији, компанијама Нестле, Агроунија која послује у саставу МК Гроуп, Беба Кидс, Орбицо д.о.о, Евро књига, Балон Центар, Проггети д.о.о, ПепсиЦо Западни Балкан, Кика чарапе, Тиффани цо, Олимпиас Книттинг Сербиа доо, Хотел Ин, Житопромет, Нузи д.о.о, хору Шабачке епархије „Св. Јован Богослов“, госпођи Андреи Вициц́, госпођи Линди Ван Кеслер, господину Едварду Вејну, Међународној основној школи, Британској интернационалној школи у Београду, Међународној школи ПРИМА, Руској школи, волонтерима и свима другима који су помогли организовање васкршњих пријема на Белом двору.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here