Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

На снагу су ступиле најновије одлуке Владе у вези са спречавањем ширења коронавируса у Србији.

Забрана кретања за све грађане важи од 17 часова до пет часова ујутру.

Изузетак је недеља, када грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од три до осам часова ујутру ради куповине намирница.

Напуштање домова након 17 часова и пре пет часова ујутру, могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Грађани ће током трајања забране кретања, сходно одлуци Владе, моћи да своје кућне љубимце изведу у шетњу од 20 до 21 час.

Грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од двадесeт минута и највише двеста метара од места свог пријављеног пребивалишта. Те шетње се не смеју обављати у групама.

Продавнице имају ново радно време, од седам ујутру до 15 часова. Поједине апотеке и мање трговине завршавају свој радни дан у 16 часова.

Због епидемије коронавируса у Србији, забрањен је рад свих кафића, ресторана, тржних центара (осим прехрамбених продавница и апотека у оквиру њих), а дозвољен је рад и свима који се баве доставом хране.

Влада је на данашњој седници одредила и максималну цену заштитне маске од 120 динара по једном комаду.

Због увођења забране кретања од 17 часова, јавност ће од данас све нове информације о коронавирусу добијати на редовним конференцијама у 15 часова сваког дана.

Влада је још једном апеловала на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here