Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Мандатар црногорске владе Здравко Кривокапић потврдио је да међу експертима у новој влади неће бити нико са посланичких листа, пише подгорички “Дан”. Мандатар ће у четвртак представити свој будући кабинет.

Кривокапић је, пише подгорички дневник, потврдно одговорио на питање да ли одлука о министрима експертима подразумева да се у кабинету неће наћи ниједан кандидат са било које посланичке листе на изборима.

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Kривокапић представиће у четвртак свој експертски кабинет, који ће бројати 12 министарстава, сазнају подгоричке “Вијести”.

Kривокапић ће уједно представити методологију, односно мапу пута, на основу које се дошло до овог броја ресора, те кадровских решења.

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић

Према незваничним информацијама, Kривокапић и његов петочлани тим ће претходно о томе разговарати са потенцијалним кандидатима за министре.

Kривокапић ће прво све ово предочити победничким коалицијама на недавним изборима, након чега ће резултате свог досадашњег рада представити јавности.

Kада је именован за мандатара, Kривокапић је најавио да ће до 8. новембра моћи да изађе са предлогом за састав нове владе.

На недавном састанку са лидерима и представницима победничких коалиција договорено је да оне подрже нову владу, а Kривокапић је тада саопштио да ће она бити експертска.

Такође, мандатар је раније поручио да ће нова влада, ако то буде изгласано, имати 12 министарстава, а за њега тај број има симболику и изгледа да га није случајно одабрао.

Истакао је да је то, како је рекао, “симболика 12 апостола, о којима нас је подучавао наш митрополит Амфилохије”.

Ситуација са формирањем владе знатно је лакша након што је на састанку лидера владајуће коалиције са Кривокапићем прошлог петка начелно усаглашен концепт експертске владе.

Нову владу у парламенту подржаће три коалиције “За будућност Црне Горе”, “Мир је наша нација” и “Црно на бијело”, а очекује се и подршка Албанске листе, пренео је портал РТЦГ.

Према предлогу мандатара, влада ће имати само премијера, неће бити потпредседника, а очекује се да буде 12 ресора, што је шест мање од садашње владе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here