Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Борићу се да Норвешка повуче признање такозваног Косова, каже Норвежанин Кристијан Каш, бивши официр Кфора.

“Мој циљ је да се борим да Норвешка повуче признање такозваног Косова. Већ сам са многима разговарао о томе, а као члан партије Демократија, пре две године сам покушао да уђем у Парламент. Да се то десило, предложио бих Влади да повуче признање”, каже за “Политику” Каш, који је био официр за односе с јавношћу Кфора и сведок терористичког напада на аутобус “Ниш експреса”, када је 2001. убијено 12 Срба.

Каш наводи да осећа одговорност због бомбардовања Србије, али и због тога што Кфор није заштитио мањине на КиМ за време и после конфликта.

“Надам се да због тога могу да тужим тадашњег председника владе Бондевика, који себе назива верником, а заправо је ратнохушкач. Под велом хуманитарне интервенције спровео је агресију на Србију. Верујем да је могуће тужити све земље које су учествовале у НАТО агресији”, каже Каш.

Каш је навео и да су постојали докази да је Фљорим Ејупи дигао у ваздух аутобус “Ниш експреса”, али да су ти докази уништени.

“Главни истражитељ Џо Мекалистер је био много бесан на Кфор јер је асфалтирана рупа на асфалту која је настала услед експлозије. Изговор је био да мора да буде нормализован саобраћај. Мекалистер је хтео да ухапси Ејупиа, али он је заправо радио за ЦИА”, додаје бивши официр Кфора.

На питање листа како је Ејупи успео да побегне из америчке базе “Бодстил”, где је био затворен, Каш је одговорио:”Да сте икада били тамо знали бисте да је то немогуће. Једноставно, Ејупи је радио за ЦИА и пуштен је”.

„Српска стварност“ / ТВ Мост /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here