Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Косовски премијер у техничком мандату Аљбин Курти изјавио је да је америчком амбасадору Ричарду Гренелу “важније брзо постизање споразума него његов садржај” и да је убеђен да постоји тајни споразум између председника Александра Вучића и Хашима Тачија.

Аљбин Курти је у емисији “Мишљење” на ТВ Кљан рекао да “треба да разумемо да посредници, када путују на релацији Приштина-Београд, понекад у шеширу носе признања, а понекад носе шешир посредника”.

“Када је реч о амбасадору Гренелу, он је дошао као посредник и верујем да је требало да чује и званични став државе Косово. Тачно је да сам био у интензивној комуникацији с њим и Гренел је имао став да Косово треба да укине таксу, а Србија треба да заустави кампању против признавања, али то није спомињао после посете Србији”, рекао је Курти.

Курти је изнео тврдњу да Тачи има тајни споразум са Вучићем, али да према том споразуму Косово не добија територију Бујановца и Прешева.

Рекао је да би према том споразуму Косово требало да се одрекне неких општина.

“То је споразум према којем би Косово требало да се одрекне општина северно од реке Ибар, Србија би такође добила додатне српске општине јужно од реке Ибар. У замену Косово би узело нека села у Прешевској долини, али не и Бујановац и Прешево”, изјавио је Курти.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here