Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Косовски премијер Аљбин Курти најавио је да ће од 15. марта бити укинуте таксе на увоз сировина из Босне и Херцеговине и централне Србије. Уколико српска страна покаже добру вољу, од 1. априла укинућемо све таксе на период од 90 дана.

Аљбин Курти је приликом обраћања на ванредној конференцији у Приштини рекао да је укидање таксе на увоз сировина “знак добре воље наше стране за решавање проблема и односа”.

“Очекујем да Влада Србије одговори прекидом кампање и уклањање осталих нетарифних препрека”, навео је Курти додајући да ће Приштина од 1. априла укинути све таксе на период од 90 дана “уколико српска страна покаже добру вољу”.

“Ако српска страна покаже истинску посвећеност овој кампањи, тада ће од 1. априла 2020. она потпуно укинути тарифу за период од 90 дана”, рекао је Курти.

Такође, условио је и Европску унију и Сједињене Америчке Државе.

“Нека ЕУ развије ову акцију, почевши од либерализације визног режима. Ако Србија не поштује вољу Владе Косова да уклони економске баријере, тада ће влада Косова почети са применом реципроцитета, прво у области трговине, а затим на економском и политичком пољу почев од 1. априла”, рекао је Курти.

Тарифа ће, како каже, бити враћена “ако се Србија не преобрази”.

“Ако српска страна поново не стане у кампањи, онда ће косовска влада поново да врати таксу од 15. јуна”, навео је косовски премијер

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here