Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Косовски премијер Аљбин Курти рекао је на другој Конвенцији о произвођачима Косова, коју је организовао Клуб косовских произвођача, да су локални произвођачи од великог значаја и да представљају стуб косовског друштва и економије, преноси Коха.

Курти је поновио да ц́е укинути таксе од 100 одсто и увести мере реципроцитета, како би се заштитили локални произвођачи.

„Нисмо за таксе као казнену меру према потрошачима, вец́ за реципроцитет како би заштитли произвођаче. Чим дођем у своју канцеларију, анализирац́емо препоруке и донец́емо одлуку о укидању тарифе и успоставити реципроцитет“, рекао је Курти.

Курти је такође рекао да ц́е заједно са Фондом за развој бити подршка локалним произвођачима.

„Од мене као премијера имац́ете највец́у пажњу, тако да очекујем од ове конвенције ваше препоруке. За предузетнике ц́емо уклонити препреке, створити правичност за предузец́а, борити се против утаје пореза и обезбедити произвођачима приступачну електричну енергију. Са Фондом за развој биц́е обезбеђена подршка за сваког произвођача. Подржавац́емо пољопривреднике у количини производње, а не у површини. На Косову је мало улагања јер је било пуно корупције која је уплашила потенцијалне инвеститоре. Правосудни систем ц́е бити ефикасан и сигуран за предузец́а“, рекао је Курти.

Курти је затражио подршку владе како би произвођачи са Косова били заступљени и на тржишту у Албанији и Македонији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here