Mesto za reklamu

13.01.2019.

Друче вечери 12. Кустендорфа приказан је филм Срећан као Лазаро, италијанске режисерке и сценаристкиње Алиће Рорвахер. Филм је награђен наградом за најбољи сценарио на прошлогодишњем Канском филмском фестивалу. Након пројекције одржана је радионица са главним глумцима из филма, Адријаном Тардиолом, Луком Чикованијем и Серђијем Лопезом.

У разговору са публиком, шпански глумац Серђи Лопез – који у филму говори италијански – истакао је значај филмова попут Срећан као Лазаро, који се хватају у коштац са социјалним проблемима савременог света и поготово питања глобалног капитализма.

Серђи је нагласио како се овај филм истиче својом близином и нежношћу према слабима и угњетаванима и да су глумци често у позицији да буду посредници између значајних идеја режисера и народа, те да имају одговорност таквог посредовања.

Млади глумци Адриано Тардиоло и Лука Чиковани, обојица први пут на филму, говорили су о заслугама режисерке филма, која је узела на себе да представи, како Тардиоло наглашава, једну врсту људи која постепено нестаје – раднике и земљораднике, људе везане за земљу и људе који опстају искључиво радом сопствених руку.

„Српска стварност“ / Искра, kustendorf-filmandmusicfestival.org /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here