Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да су у великом броју основних школа у Београду, преко стотину, као и појединим средњим школама, јутрос добијене дојаве о постављеним бомбама. Министарство је најавило и да ће се организовати надокнада часова због изгубљене наставе која је била нужна након дојава о подметнутим бомбама у школама.

Након детаљне провере контрадиверзионих екипа МУП-а у великом броју школа, утврђено је да су дојаве о постављеним бомбама биле лажне.

Ученици су враћени на наставу, а у школама где безбедносни преглед још траје ђаци су послати кућама.

Након завршеног контрадиверзионог прегледа школа ученици ће бити враћени на наставу, наводи се у саопштењу.

Надокнада часова након дојава о подметнутим бомбама у школама

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да су након дојава о подметнутим бомбама и изгубљене наставе, да ће  школе благовремено обавестити родитеље и ученике о начину извођења наставе током сутрашњег дана.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић позвао је родитеље и ученике на стрпљење и смиреност.

Иако све указује на то да су дојаве лажне, не смемо сами процењивати ситуацију. Битно је да следимо процедуру у овим ситуацијама и осигурамо безбедност у школама, рекао је он.

Када је у питању надокнада часова који су пропуштени због ове ситуације, школе могу користити различите моделе за надокнаду у зависности од својих капацитета – онлајн настава, сажимање градива, додатни часови, објаснио је он и додао да је у надлежности директора школе да одабере адекватан начин за надокнаду, уз сагласност школске управе.

Неке школе су већ, уз помоћ гугл учионице и других платформи, организовале онлајн наставу за часове који су пропуштени данас, док су се неки ученици вратили у учионице након извршених безбедносних провера, навео је Ружић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here