Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Присталице белоруске опозиције окупиле су се на Тргу независности у Минску како би и вечерас исказале своје незадовољство због резултата председничких избора. Направљен је и „ланац солидарности“. Почела су хапшења, преноси дописник Спутњика.

На тргу се због најављених репресија полиције окупио мањи бој људи него иначе, већином жене и девојаке, али су им се прикључили и мушкарци. Жене су подизале руке, певале или су ћутке стајале. На трг су стигли и припадници полиције.

Протест је почео око 18.00 по средњоевропском времену на Тргу независности у центру Минска. Окупљене су одмах окружили припадници специјалних снага и захтевали су од демонстраната да се разиђу. Део мушкараца је напустио трг, а део је остао. Ухапсили су најмање три мушкарца, док жене и новинаре нису хапсили.

Припадници специјалних снага почели су да хапсе мушкарце. Поред тога, специјалне снаге су окружиле жене са свих страна. Полиција ипак није примењивала силу. Ухапшене су одводили у полицијска возила. У околним улицама су били распоређени полицијски аутомобили.

На вечерашњем опозиционом протесту је учествовало више стотина људи. Демонстранти су протестовали против резултата председничких избора, а такође су подржавали демонстранте који су раније повређени због полицијске примене силе. После неколико сати протста демонстранти су се мирно разишли.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here