1. 01. 2021.

Лекарска комора Србије апеловала је на појединце који нису здравствени радници, а који све чешће иступају јавно, да се не представљају заштитницима здравствених радника у циљу сопствене промоције.

У саопштењу наводе да су хиљаде здравствених радника још у црвеним зонама и боре се за сваког пацијента који им стигне, не питајући се које је вере, нације или политичке опције и опредељења.

“Многи који јавно иступају су били лечени и излечени у нашим здравственим установама од стране тих истих лекара и сестара и од њих очекујемо да испричају како здравствени систем функционише и какав је однос медицинских радника према пацијентима”, наводи се у саопштењу.

Лекарска комора Србије истиче да ће заједно са релевантним институцијама урадити анализе сваког појединачног случаја смрти лекара током епидемије коронавируса.

Додају да смрт сваког лекара представља велики губитак и да ће Комора кроз свој ангажман настојати да остану упамћени они који су изгубили живот радећи са ковид пацијентима.

Лекарска комора Србије апелује на све грађане, а посебно на оне који добијају медијски простор, да се са дужним поштовањем односе према ономе што медицински радници сада подносе и да се не представљају заштитницима здравствених радника у циљу сопствене промоције.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here