1. 12. 2019.

Председник СРС Војислав Шешељ бурно је реаговао на изјаву црногорског премијера Душка Марковића.

Марковић је, након свих инцидената на седници Скупштине за време расправе о спорном закону, рекао да Црној Гори не треба шешељизација парламента.

– Ускоро следи шешељизација целе Црне Горе, па ћемо је*ати мајку премијеру Марковићу! И Доналд Трамп препознао га је као говедо, па га је шутнуо када се појавио на неком скупу! Цео свет је то видео – рекао је Шешељ и додао:

Већ сам смислио и стихове за почетак нове црногорске химне која ће бити у употреби после шешељизације коју извршим, а они гласе “Цетиње ће једне ноћи у четничке руке доћи” – навео је вођа радикала.

Шешељ је потом нагласио да би поводом ситуације у Црној Гори и удара на СПЦ Србија хитно требало да се званично обрати Савету безбедности Уједињених нација и да се донесе одговарајућа резолуција.

– Ово није мала ствар, удара се и на националне и верске слободе и права. СПЦ је на подручју Црне Горе старија од Црне Горе, то је црква коју је тамо утемељио Свети Сава, а Манастир Острог постоји много дуже од времена које је то подручје провело у држави Црној Гори – рекао је Шешељ.

„Српска стварност“ / Србија данас /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here