Mesto za reklamu

У 12 градова Србије отворено је 16 продавница “Лидла”, највећег трговинског ланца у Европи. Свечаном отварању једне од пет “Лидлових” продавница у Београду присуствовао је и председник Србије. Ово је дан када правимо велики корак напред ка бољем и квалитетнијем животу, поручио је Александар Вучић.

11.10. 2018.

Директор “Лидла Србија” Томислав Шапина и председник Србије Александар Вучић учествовали су на свечаности отварања продавнице “Лидла” на Коњарнику којој су присуствовали и други званичници државе и многобројни гости.

Председник Вучић је истакао значај ове компаније за Србију. Поручио је да од “Лидла” можемо много да научимо, посебно у организацији рада, логистици и модерном начину вођења посла, не само трговинских ланаца. Подсетио је да је цела инвестиција “Лидла” у Србији вредна 205 милиона евра и да су запослена 1.553 радника, а да је обука за неке послове трајала и до две и по године. Истакао је да су у рад “Лидла” укључене фирме из Србије, њих 200, и да ће се на полицама овог ланца широм света наћи најквалитетнији производи из Србије.

Радознали грађани су испред продавнице у Улици Војислава Илића почели да се окупљају пре зоре, јер су чули да ће моћи да купују по ценама нижим и до 20 одсто. Потрошачима је на располагању 1.500 брендова, од чега чак 350 домаће производње.

Генерални директор “Лидл Србија” Томислав Шапина истакао је да је ова компанија први савремени дисконтни ланац у нашој земљи, који на тржиште доноси ново јединствено искуство куповине.

Очекује и да ће “Лидл” са сада запослених 1.500 радника допринети модернизацији трговинске мреже у Србији и истиче да је долазак “Лидла” доказ да су реформе које је Влада Србије спроводила дале и дају резултате, те да је то најбоља потврда да је српско тржиште најперспективније у региону.

“Лидл” у овом тренутку постоји у 27 земаља Европе и САД, а његова мрежа броји више од 10.500 савремених дисконта и запошљава око 260.000 људи.

“Лидлови” производи се складиште у више од 150 логистичких центара широм света.

Према подацима међународне групе за анализу тржишта “LZ Retailytics”, Групација “Шварц” (“Кауфланд”, “Лидл”) као највећи европски малопродајни ланац прехрамбених производа је у фискалној 2017. години остварила продају од 96,9 милијарди евра.

У Београду има пет малопродајних објеката – на Коњарнику, Новом Београду, Видиковцу, Звездари, Трошарини и у Борчи. Врата овог трговинског ланца отворена су и у Бору, Крагујевцу, Нишу, Лесковцу, Смедереву, Суботици, Сомбору, Ужицу, Шапцу, Новом Саду и Зрењанину. До краја године, како је најављено, биће отворено још седам радњи – у Вршцу, Инђији, Панчеву, Кикинди, Крушевцу, Јагодини и на још једној локацији у главном граду.

Продавнице “Лидла” радиће до 22 часа. Запослени ће имати петодневну радну недељу, а захваљујући електронској евиденцији, компанија ће плаћати и поштовати сваки минут њиховог рада, поручују из “Лидла”.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here