1. 04. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да је у протекле две недеље запослено више од 2.500 лекара и медицинских сестара, који су претходно били на специјализацији или имали уговоре на одређено време.

Лончар је синоћ, у изјави за Телевизију Прва, рекао да здравствени систем Србије тренутно запошљава више од 100.000 људи, који су морали да се брзо прилагоде новонасталој ситуацији од када је регистрован први пацијент позитиван на коронавирус.

Према његовим речима, било је неопходно направити нову организацију, обезбедити довољно људи, обучити их да раде и установити систем који ће дати резултат.

Здравствени систем, како је нагласио, мора да функционише на два фронта – један је са онима који су заражени коронавирусом, а други су сви остали пацијенти.

Имамо болнице које морају да раде за хитна стања када није реч о коронавирусу, објаснио је он и рекао да су такве установе у Београду Бежанијска болница, ВМА и Ургентни центар.

Министар је истакао да је струка задужена за вођење ситуације и за препоруке, односно да Кризни штаб одлучује о стратегији и мерама које ће да се предузимају, након чега Министарство здравља спроводи те мере.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here