Mesto za reklamu

14. 01.2019.

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да ће његови припадници током посете председника Руске Федерације Владимира Путина у четвртак, 17. јануара, предузети максималне мере обезбеђења, које ће довести и до измене режима саобраћаја у одређеним деловима Београда.

 Начелник Одељења за обезбеђење одређених страних личности и делегација Славиша Крстић прецизирао је да ће током посете бити примењене посебне мере физичког и техничког обезбеђења на трасама кретања штићене личности, али и око објеката које ће посетити.

Носилац ових мера, како је објаснио, биће Јединица за обезбеђење одређених личности и објеката у сарадњи са појединим организационим јединицама МУП-а, али и другим државним органима, рекао је Крстић.

Он је истакао да ће бити предузете све неопходне активности како би се отклонили сви безбедносни ризици.

 Начелник Управе саобраћајне полиције Полицијске управе за град Београд Драган Богосавац указао је на то да ће током трајања посете руског председника на подручју главног града бити предузете максималне мере обезбеђења, по такозваном првом степену.

Биће забрањен сваки вид саобраћаја на траси кретања штићене личности, као и на саобраћајницама које се налазе у непосредном окружењу. На снази ће бити и забрана паркирања возила на саобраћајницама које се налазе на траси кретања штићене личности, прецизирао је Богосавац.

Он је апеловао на грађане да се приликом посете председника Русије придржавају упутстава припадника Министарства унутрашњих послова, који ће бити ангажовани на пословима обезбеђења.

Богосавац је нагласио да ће припадници Управе саобраћајне полиције предузимати интензивне мере у циљу нормализације саобраћаја након проласка колоне са штићеном личношћу.

Крстић и Богосавац су апеловали на суграђане да имају разумевања за активности које ће припадници Министарства унутрашњих послова предузимати током предстојеће посете председника Руске Федерације Владимира Путина, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here