Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је српска Пореска управа успешно одбранила пријем Пореске управе Косова у Интра-европску организацију пореских администрација (ИОТА).

 

 

“То је одлична вест за Србију и још једна потврда да смо успели да и на овај начин потврдимо нелегитимност тзв. косовских институција. Наиме, доказали смо да се ништа на силу и без договора са званичним Београдом не може постићи”, рекао је Синиша Мали, наводи се у саопштењу министарства.

Мали је напоменуо, додаје се, да је трајна политика Србије проналажење компромисног и трајног решења за питање Косова, али и да је неопходно поштовање међународног права.

“По важећој Повељи ИОТА чланице ове организације могу бити само државе признате од стране Уједињених нација”, истакао је Мали и додао да ће се Србија и у будућности свим снагама борити да сачува институционални легитимитет својих државних органа.

Делегацију Пореске управе Републике Србије у Бриселу чиниле су директорка Драгана Марковић и главна контакт особа за ИОТА Снежана Илић, које су се успешно избориле са овим питањем, те Пореска управа тзв. Косова није примљена у ту значајну међународну организацију, каже се у саопштењу.

Генерална скупштина ИОТА одржана је у периоду од 1. до 5. јула 2019. године, а о чланству се одлучивало тајним гласањем.

Пореска управа Републике Србије је чланица ове организације од 2002. године од када активно учествује у њеном раду.

ИОТА је организација која пружа подршку и помоћ земл?ама чланицама у унапређењу њихових пореских администрација.

Њена мисија је, објашњавају у министарству, да пружи широк форум за дискусију о практичним пореским питањима, промовише сарадњу између пореских администрација у европском региону, идентификује добру праксу и охрабри њену примену, као и да подржи развој пореских администрација земаља чланица, у складу са њиховим посебним потребама.

ИОТА, додаје се, тренутно има 44 чланице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here