Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Некадашњи амбасадор САД у Србији Камерон Мантер изјавио је да је са председником Србије Александром Вучићем разговарао о ситуацији у региону и изразио наду да ће Вучић у децембру учествовати на скупу у Берлину који ће бити посвећен проналажењу решења за проблеме са којима се Балкан супочава.

“Имао сам привилегију да причам са председником Вучићем, разговарали смо о ситуацији у региону у контексту дијалога у Берлину који ће Институт “Исток-Запад” спонзорисати у децембру”, рекао је Камерон Мантер за Танјуг.

Каже да ће многи лидери доћи и причати о дуготрајним солуцијама за регион.

“Причали смо посебно и о проблемима Београда и Приштине као и проблемима у БиХ и приликама у Северној Македонији, рекао је Мантер и додао да су се сложили да то нису питања која се могу посматрати одвојено.

Како каже Мантер, који је председник Инситута “Исток Запад”, то су питања која чине целину и траже регионална решења и подразумевају учешће, како поитичара, тако и дипломата али и стручњака из области економије и свих који имају интерес у региону.

Некадашњи амбасадор у Београду навео је да пре тог сусрета многе ствари морају да се догоде, као што су избори на Косову или ступање на дужност нових лидера Европске комисије.

“Уверен сам да у региону сви желе да виде и чују разговоре о решењима и да ће учествовати сви из региона, а то је оно што нам је потребно”, рекао је Мантер.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here