Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Држављани Србије и Мађарске од данас у 10 сати могу слободно да прелазе границу између две земље, без карантина, изјавио је мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто.

“Данас ћемо омогућити држављанима Србије и Мађарске да могу слободно да прелазе границу између две земље”, рекао је Сијарто на конференцији за медије након састанка на граничном прелазу Реске са министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и председником Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштваном Пастором.

Сијарто је рекао да се Влада Мађарске одлучила на тај корак након што је Влада Србије у петак донела одлуку да наши и страни држављани могу да уђу у Србију без теста и карантина.

Додао је да ће држављани Србије и Мађарске моћи да слободно да уђу у Мађарску на свих девет граничних прелаза.

“То ће допринети да наши економски односи добију нови узлет”, додао је Сијерто.

Сијарто је истакао да су српска и мађарска економија веома повезане и да ће та земља наставити са развојним програмом у Војводини, који предвиђа шест милијарди форинти за 54 пројекта које је Влада одобрила.

Министар је истакао да се данас отвара граница између једне чланице ЕУ и земље која још није чланица, што потврђује да је Србији место у Унији, која треба што пре да је прими у своје чланство.

Министар спољних послова Мађарске је напоменуо да се гранични прелази отварају за оне који легално прелазе границу, док они који то раде илегално и даље неће имати ту могућност, нагласивши да ће се искористити сва средства како би се спречиле илегалне миграције.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here