Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић расписала је изборе за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Републици Србији за 26. април. Позивам све учеснике да се боре за наклоност бирача својом одговорношћу и фер кампањом, рекла је Гојковићева.

Одлука о расписивању избора за одборнике скупшина градова и скупштина општина у Србији се не односи на општине у којима су одржани ванредни избори.

Одлука се не односи на скупштине градова Зајечара, Бора и Београда и скупштине општина Косјерић, Лучани, Аранђеловац, Неготин, Мјаданпек, Мионица, Прешево, Медвеђа, Кула, Дољевац, Кладово и Смедеревска Паланка у којима су одржани ванредни избори у периоду од 2017. до 2019. године.

Председница парламента Маја Гојковић позвала је грађане да искористе своје право и изађу на редовне изборе у којима ће, како каже, имати прилику да својим гласом у демократском изборном процесу одлучују о будућности локалних самоуправа и њиховом даљем развоју.

“Пратите програме свих кандидата и изаберите својим гласом оне који ће одговорном и озбиљном политиком моћи да унапреде живот ваших породица”, рекла је Гојковићева, након што је расписала изборе.

Председница Скупштине је позвала и кандидате да се надмећу за подршку грађана добрим програмима, да понуде своје визије развоја градова и да се у кампањи уздрже од говора мржње.

“Позивам све учеснике да се боре за наклоност бирача својом одговорношћу и фер кампањом. Позивам све да поштују демократски исказану вољу грађана”, рекла је Гојковићева.

Одлука о расписивању избора ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор расписао је у уторак изборе за посланике у Скупштини АП Војводине за недељу, 26. април.

Председник Србије Александар Вучић расписаће у подне парламентарне изборе.

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић навео је да РИК, по расписивању парламентарних избора, има рок од пет дана да се састане и усвоји одговарајућа акта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here