Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Поједини украјински политичари покушавају да запрете Русији, имајући у виду напад на Крим, али ако се овако нешто деси, онда ће за све њих наступити судњи дан, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Поједини егзалтирани, крвави кловнови који периодично искачу са неким изјавама и покушавају да нам прете, мислећи на напад на Крим и тако даље. С тим у вези, желим да кажем да је сасвим очигледно, они схватају последице такве изјаве. А последице су очигледне да ако се овако нешто деси, за све њих одмах ће наступити судњи дан. Веома брзо и тешко. Биће веома тешко сакрити се“, истакао је Медведев.

Према његовим речима, Русија ће бити јака ако буде водила потпуно независну спољну политику, у противном ће земља једноставно бити раскомадана.

„Наша земља, она је апсолутно јединствена. Највећа држава на планети. И може бити јака само ако буде водила потпуно независну спољну политику. Ако буде штитила своје границе по целом периметру. Ако буде заштићена најсавременијим врстама наоружања“, рекао је Медведев на састанку са ветеранима Другог светског рата.

„У противном – то се много пута дешавало у историји човечанства – бићемо једноставно растргнути на комаде“, додао је Медведев.

Према његовим речима, Русија мора да буде јака како нико не би могао ни да помисли да покуша да предузме агресивна дејства против ње.

Медведев је подсетио на војно наоружање низа земаља које је усмерено на Русију.

„Русија не може бити равнодушна према овоме. Без обзира на то како покушавамо да градимо односе, склапамо пријатељства, живот је живот… Тренутна ситуација то показује. Ако не узвратите, ако игноришете такве претње, то се завршава веома лоше“, оценио је Медведев.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here