Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Нови директор канцеларије Америчке развојне агенције (ДФЦ) у Београду је Џон Јовановић, Американац српског порекла, кога смо раније већ опширно представили, а који се представио јавности и истакао значај посла којим ће се Канцеларија бавити..

На конференцији за медије Јовановић је описан као амерички патриота, који је поносан на своје корене. У изјави за медије у Палати Србија, Јовановић је српском језику истакао да је именовање на месту директора канцеларије ДФЦ добио велику одговорност, описујући своје будуће радно место као прилику која се једном добија у животу.

“Мој циљ и задатак је економски напредак региона и да Балкан постане симбол мира, просперитета и сигурности. Хтео бих да се прво захвалим педседнику Трампу, јер је препознао потенцијал да САД, кроз економску сарадњу, помогне Београду и Приштини да пронађу пут до помирења”, истакао је Јовановић.

Како је рекао, он је у петак дао отказ на свом претходном послу, да би се већ данас нашао у Београду са намером да започне нови пословни изазов. Претходни Јовановићев ангажман био је у швајцарској компанији “Меркуриа енерџy груп”, где је такође био директор. Радио је и за Нобле гроуп оф Енергy Капитал & Организејшнн – Хонг Конгу, за Дојче банку, као и за српску Агенцију за страна улагања и промоцију извоза.

Изнео је уверење да ће Канцеларија испунити задатак који је постављен, на задовољство свих.

 „Српска стварност“ / Ј. С. /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here